De Hogelandster Energie Cooperatie

We zijn eigenlijk al jaren aan het informatie ophalen over het plaatsen van zonnepanelen, hebben al verschillende bijeenkomsten bijgewoond, maar we troffen nog niet een project waarbij we ons heel goed voelden. Het project van de HEC te Zuurdijk, voldeed aan onze verwachtingen, hieromtrent, waardoor we eigenlijk meteen besloten om mee te doen. Hierbij is zeker de duurzame manier van energie opwekken, in de eigen regio, voor ons doorslaggevend geweest.

Henk Vos: Woont met Petra en hun 5 kinderen in Wehe den Hoorn

Doordat Adventurepark Waddenfun behoorlijk wat energie verbruikt zijn wij altijd al op zoek geweest naar mogelijkheden om dit zo duurzaam mogelijk te doen. Zo werken we al met een zonneboiler, een hout vergasser en een pelletkachel voor de verwarming van het park. Het was voor ons niet mogelijk om op het dak van de klimschuur zonnepanelen te leggen i.v.m. met de constructie. Het postcoderoos project van de HEC is ideaal om toch mee te werken aan de duurzame opwekking van energie. Omdat we meerdere locaties hebben doen we ook met meerdere locaties aan het project mee.

Wij vinden dit een goede manier om een bijdrage te leveren aan dit mooie project. Wanneer je panelen op daken legt hoef je dat niet op de grond te doen. Bovendien vinden wij dat wij op deze manier onze omgeving een mooie kans bieden.

Ron Claassen & Siegrid Hekma: Adventurepark Waddenfun

Stellen het dak van hun bedrijf in Zuurdijk ter beschikking van HEC

We hebben een huis uit 1877 en vinden zonnepanelen niet echt een mooie toevoeging aan de woning. Het oog wil ook wat… Daarom waren we al een tijdje aan het rondkijken naar ander manieren om aan duurzame energie te komen. Het project van het HEC is perfect voor ons. Geen ‘lelijke’ panelen op ons huis, wel duurzame energie, opgewekt in onze eigen omgeving, en besparen op de energienota… WIN, WIN, WIN, WIN dus!

Familie Meinders, Eenrum

We zijn al lang bezorgd over de opwarming van de aarde en het opraken van fossiele brandstoffen. Toen wij in 2013 De Energiek hebben overgenomen, hebben we vrijwel direct 14 zonnepanelen op ons dak gezet. Later zijn er nog 10 bij gekomen. Nog steeds konden we niet in onze eigen stroomproductie voorzien en waren we op zoek naar andere manieren om dit te organiseren. We hadden geen ruimte meer op ons dak. Toen kwam de HEC met dit prachtige project. We hebben ons niet alleen ingeschreven voor 24 certificaten, maar Riesjart heeft zich ook aangemeld om de HEC te ondersteunen en is inmiddels penningmeester van de HEC. De naam van ons bedrijf ‘de Energiek’ paste ook mooi bij lokaal energie opwekken. De certificaten zijn inmiddels overgenomen door de nieuwe eigenaren van ons bedrijf.

Dini van de Ven & Riesjart van Summeren