De Hogelandster Energie Cooperatie

Van ons, voor ons, door ons

Dat je door te kiezen voor groene stroom bijdraagt aan de productie van meer duurzame energie, weten de meeste mensen wel. Maar wist je dat je door te kiezen voor lokaal opgewekte groene stroom ook nog helpt om je eigen buurt beter te maken? Bij ons gaat het namelijk om meer dan energie alleen: we willen dat het geld dat wordt verdiend met onze energie in de gemeenschap blijft. En dus niet bij grote anonieme energiemaatschappijen en aandeelhouders terecht komt. De unieke kracht van lokaal opgewekte energie kan worden samengevat in de woorden Van, Voor en Door ons.

Wil jij ook lokale groene stroom? Stap hier eenvoudig over naar Energie VanOns!

Van ons
De energie die wij opwekken verkopen we aan ‘ons eigen’ energiebedrijf Energie VanOns, dat al jaren de groenste energie van Nederland levert. Bovendien ontvangen we voor elke klant die via de HEC lid wordt een vergoeding, die we gebruiken om te investeren in onze gemeenschap. Door je energie af te nemen bij Energie VanOns, steun je dus je eigen lokale energiecoöperatie!

Voor ons
De opbrengsten van onze energieprojecten en de jaarlijkse vergoeding voor de klanten die we ontvangen van Energie VanOns, investeren wij in nieuwe energieprojecten en maatschappelijke initiatieven in het Hogeland. Zo blijft het geld voor energie in onze gemeenschap!

Door ons
Energie opwekken doen we samen. Als coöperatie vormen we een samenwerkingsverband vanuit een gemeenschap van Hogelandsters. We kunnen de energieprojecten alleen realiseren dankzij inwoners die certificaten kopen. Deelnemers aan projecten – en ook klanten van Energie VanOns die dat via de HEC zijn geworden – zijn automatisch ook lid van de HEC. Als coöperatielid heb je invloed op het beleid van de coöperatie in de Algemene Ledenvergadering met jouw stem. Daarnaast kun je altijd bij ons terecht voor advies als je energie wilt besparen.

Wil je ondersteuning bij het overstappen naar Energie VanOns? Neem dan gerust contact met ons op.