De Hogelandster Energie Cooperatie

Groene stroom opwekken doen we natuurlijk samen!

De Hogelandster Energie Coöperatie (HEC) is een lokale coöperatie voor duurzame energie, opgericht in 2015. Het doel van onze coöperatie is om met inwoners van het Hogeland samen duurzame energieprojecten te realiseren. De opbrengsten gaan naar rente op de participatie én naar nieuwe energieprojecten en maatschappelijke initiatieven in het Hogeland. Op die manier vloeien de opbrengsten van onze projecten weer terug naar onze eigen gemeenschap.

De HEC is lid van de Groninger Energie Koepel en onderhoudt goede contacten met de gemeente. We overleggen regelmatig met alle coöperaties in Het Hogeland om van elkaar te leren en samen te zorgen voor meer lokale zeggenschap over eigen energie.

De HEC kan je ook adviseren als je energie wilt besparen. Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 kun je bij ons terecht in de bibliotheek van Leens aan de R. Ritzemastraat 2. Maar je kunt ook contact met ons opnemen door te bellen of te mailen.

* We gaan er in de zomer even tussenuit! Het laatste spreekuur voor onze zomerstop is op woensdag 24 april. *

Het bestuur

werken aan website HEC

Het bestuur bestaat uit de volgende vrijwilligers:
Jan Hink – voorzitter
Riesjart van Summeren – penningmeester
Anne Wine Jansen – secretaris
Elleke Schouwenaar – bestuurslid
Anne Helbig – bestuurslid
Martijn Oosterbrink – bestuurslid

We kunnen altijd versterking van het bestuur gebruiken en/of vrijwilligers met technisch inzicht die op vaste tijden adviezen kunnen geven aan inwoners van Het Hogeland op het gebied van verduurzaming. Heb je tijd over om je in te zetten voor ons goede doel: BEL of MAIL.

De leden

Op dit moment heeft de Hogelandster Energie Coöperatie ongeveer 180 leden. We groeien elke dag en maken met elkaar duurzame energie.

Je kunt op 3 manieren lid worden van onze coöperatie door:

  • Certificaten te kopen
  • Je energie af te nemen van  , via de HEC
  • Tientjes-lid te worden van de HEC

Je steunt ons daarmee en krijgt alle belangrijke informatie, zoals de nieuwsbrieven, toegestuurd. Neem gerust contact met ons op door te bellen of te mailen.

Waarom zou ik meedoen?

  • Je wekt samen schone energie op en draagt zo bij aan minder CO2-uitstoot
  • Je ontvangt jaarlijks een rendement over je participatie
  • Meedoen is eenvoudig: neem contact met ons op en je kunt bij een volgend project participeren voor een bedrag naar keuze
  • Met de opbrengsten van de stroom kunnen we nieuwe energieprojecten en duurzame initiatieven in onze leefomgeving realiseren

Als coöperatielid heb je invloed op het beleid van de coöperatie in de Algemene Ledenvergadering met jouw stem. Ook kun je als vrijwilliger meewerken in de organisatie. Samen realiseren we duurzame energieprojecten voor een schone toekomst.