De Hogelandster Energie Cooperatie

Achtergrond

De Postcoderoos regeling

Via de Regeling Verlaagd Tarief, ook wel de postcoderoosregeling genoemd,  komen leden van coöperaties en verenigingen van eigenaren in aanmerking voor een korting op de energiebelasting. Deze regeling geldt voor kleinverbruikers die samen eigenaar zijn van een productie-installatie en die in de zogenaamde postcoderoos van deze productie-installatie wonen.

Deelnemers in een postcoderoosproject hebben recht op een verlaging van het tarief van de energiebelasting tot nihil op de persoonlijke energierekening, tot een maximum van het eigen verbruik en maximaal 10.000 kWh per jaar. Leden hebben met deze regeling lagere kosten en de coöperatie heeft inkomsten van de verkochte stroom.

Hieronder enkele documenten om de regeling, die geldig was tot 1 april 2021 verder uit te leggen:

Wat is een postcoderoos

Wie kan profiteren van de Regeling Verlaagd Tarief

Hoe werkt de verrekening

Werkt je energieleverancier mee

Wanneer wordt de teruggave energiebelasting verrekend

Wat brengt de toekomst

 

Voor wie nog meer informatie zoekt over oude de PostcodeRoos regeling: Hier Opgewekt

Informatie over de nieuwe subsidieregeling coöperatieve energie opwekking is te vinden op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sce

Energie VanOns

We leveren groene energie van het coöperatieve energiebedrijf Energie van Ons.

Waarom kun je via de HEC groene energie inkopen? De energie van morgen is lokaal opgewekt, groen en dus duurzaam en wordt bovendien geleverd door de coöperatie waar jezelf lid van bent en dus zeggenschap over hebt.

 

Het geld dat verdiend wordt gaat niet naar aandeelhouders in het buitenland. Het wordt ook niet uitgekeerd in de vorm van dikke bonussen. Het geld dat verdiend wordt blijft binnen onze regio en wordt besteed aan onze eigen duurzame of sociale doelen.

Zo kun je energie geven aan de samenleving waarvan jezelf deel bent en zelf beslissen welke doelen financieel gesteund worden. Neem contact op met de HEC en doe mee want morgen begint vandaag!

Meer weten over Energie van Ons? Klik hier