De Hogelandster Energie Cooperatie

nieuwsbrief april 2021

28-05-2021

Nieuwtjes van de HEC Bekijk de webversie

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwe Postcoderoosregeling biedt kansen

Per 1 april 2021 is de bestaande postcoderoosregeling (PCR) vervangen door een nieuwe regeling. Alle lopende opwekprojecten blijven onder de ‘oude’ regeling vallen. Alle nieuwe projecten vallen onder de nieuwe regeling.

De nieuwe regeling, met de officiële naam Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE), is een subsidieregeling. Dit betekent dat het rendement voor deelnemers niet meer via teruggave van de energiebelasting verloopt, maar dat de gelden rechtstreeks bij de coöperatie terecht komen. De coöperatie kan dit vervolgens uitkeren aan de deelnemers.

Niet alleen is deze nieuwe regeling veel werkbaarder in de administraieve afhandeling, maar ook is het aanzienlijk gemakkelijker om in te stappen als deelnemer.

In de eerste week van april is al voor 47 miljoen euro subsidie aangevraagd (voor ongeveer 350 projecten). zes hiervan zijn van ons als Hogelandster Energiecoöperatie.
Ook het project Oldeheem Kloosterburen valt onder de nieuwe regeling. Over de overige vijf later meer.

Het wachten is nu op toekenning van de subsidie. Zodra die er is, gaan we verder aan de slag om de opwekprojecten te realiseren. We houden u op de hoogte.

Nu al vragen? Laat het ons weten via welkom@hogelandstroom.nl.

HEC op de streekmarkt Verhildersum

Ook dit voorjaar staat de Hogelandster Energiecoöperatie weer op de Streekmarkt van Verhildersum.

Iedere derde zaterdag van de maand is deze Streekmarkt bij de Boerderij van Verhildersum. Een gezellige markt waar allerlei regionale producten verkrijgbaar zijn zoals: verse groente, brood en kaas, maar dus ook lokale, groene energie.

Energie is wat ons betreft bij uitstek een lokaal product. Koop lokaal – dus koop ook je energie lokaal via de Hogelandster Energie Cooperatie!

Kom naar de streekmarkt en bezoek onze stand voor alle informatie over lokale, duurzame energie. Voor een gewoon gezellig praatje ben je natuurlijk ook van harte welkom!

De eerstvolgende markt is komende zaterdag op 17 april 2021.
Meer informatie

Nu al nieuwsgierig naar een persoonlijk energieaanbod via de HEC? Klik dan hier om vrijblijvend je maandbedrag te berekenen.

Heeft u hem al op 60 gezet?

Besparen is soms gemakkelijker dan u denkt. Urgenda heeft hiervoor een slimme en leuke actie bedacht.

Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren sneller duurzaam wil maken.

Op zestig
De meeste cv-ketels staan standaard veel heter ingesteld dan nodig. Door de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden terug te brengen, werkt uw ketel efficiënter. Zo bespaart u veel gas en daarmee energie en geld. Dat kan oplopen tot wel 60 euro per jaar.

Heeft u de temperatuur van de cv-ketel al lager gezet? Kijk op de website van deze mooie actie hoe dat gemakkelijk kan.

Hogelandster Energie Coöperatie
Schouwerzijlsterweg 4
9961TA Mensingeweer
www.hogelandstroom.nl
welkom@hogelandstroom.nl