De Hogelandster Energie Cooperatie

INLOOP van de HEC nu ook met ENERGIECOACH!

18-10-2023

Sinds 4 oktober kunnen de inwoners van de voormalige gemeente De Marne op het inloopuur van de HEC ook terecht bij een energiecoach.

Sinds drie jaar zijn de energiecoaches bezig in dit gebied, en voor de inwoners levert dit vaak heel veel op. Het pand kan door de energiecoach ook worden gescand met een warmtecamera. Deze beelden worden gemaakt op het moment dat er duidelijk warmte- en koudeverschil waar te nemen is. Het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur moet eigenlijk 20 graden zijn. Daarna volgt ook een bespreking van de beelden, zodat echt duidelijk is waar de problemen zitten.

Men wordt dus zeer degelijk geholpen bij het verduurzamen van de woning, en vooral het maken van een STAPPENPLAN. Het is van groot belang om de maatregelen in de juiste volgorde uit te voeren. Deze adviezen helpen u goed op weg naar de juiste keuzes in de verduurzaming van de woning. Uit een enquête onder gebruikers is gebleken dat de klanten over het algemeen zeer tevreden zijn.

De coach is geen bouwkundige en geen installateur, maar hij geeft een onafhankelijk advies waarmee men dan zelf goed aan de slag kan, met de hulp van aannemer of installateur.

De inloop wordt steeds gehouden van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in het gemeentehuis in Leens.