Groene stroom opwekken doen we natuurlijk samen in onze eigen gemeente!

 

De Hogelandster Energie Coöperatie, afgekort de HEC, plaatst in totaal 600 zonnepanelen op een boerderijdak in Zuurdijk. Hierdoor ontstaat een klein zonnepark waar de komende 15 jaar energie wordt opgewekt in en voor onze eigen buurt.

 

Een leuk spaarpotje en een gezonde toekomst voor later…

 

Voor een bedrag van € 49,00 per zonnepaneel kunt u al deelnemen aan dit bijzondere zonnepark. Zo wekt u uw eigen groene stroom op in uw eigen buurt en verlaagt op een eenvoudige en duurzame manier uw energierekening. Een huishouden gebruikt gemiddeld 2.500 Kwh aan stroom per jaar.

Bij afname van 10  zonnepanelen (10 panelen à 250 Kwh per jaar = 2.500 Kwh) is uw huishouden qua stroomverbruik al energie neutraal. De investering van € 490,00 verdient u in 5 jaar terug. U bespaart namelijk jaarlijks ongeveer € 100,00 op uw energierekening. Na 15 jaar levert dit een besparing van € 1.500,00 op. Na aftrek van uw investering van € 490,00 blijft een ‘winst’ over van ruim € 1.000,00. Naast het financieel te behalen voordeel helpt u automatisch mee aan een gezonde, groene toekomst van uw eigen geliefde buurt.

Ieder zonnepaneel dat u koopt levert jaarlijks een besparing op uw energierekening op van zo’n € 10,00.  U verdient uw inverstering in bijna 5 jaar terug.

De stroomopbrengst fluctueert jaarlijks licht, deze is afhankelijk van het aantal zonuren. De financiële besparing is afhankelijk van, en komt voort uit vrijstelling van energiebelasting over de zelf opgewekte zonnestroom met uw deelname.

* Van deze jaarlijkse besparing is de jaarlijkse contributie van €20,00 voor de HEC voor rente, aflossing en administratie in mindering gebracht.